Till Ungdomen

Känn dig varmt välkommen hit!

På Ådö får du vara på en plats som ger dig lugn och ro. Du får eget rum tillgång till internet. Hjälp att få en aktiv fritid, du får lära dig att ta hand om dig själv städa och hålla rent. Ta ansvar, passa tider, Någon att prata med. Få gå i skolan och på Ådö hjälp av vuxen med det som är svårt i skolan. Om dina föräldrar och syskon bor långt borta så kan de komma på besök. Om du vill det själv.

Du får träna på vad du kan säga till vuxna och kompisar och vad du kan göra. Vi vill att du när du lämnar Ådö vet vem du är, vad du kan och är bra på. Att du själv har tankar om hur du vill att din framtid skall bli. Att du ska vara en juste kompis. Hur man löser konflikter. Vi vill att du ska kunna i framtiden välja bort droger och kriminalitet så att den inte kidnappar din person och stjäl din framtid.

Du kommer alltid få ett respektfullt bemötande och kommer alltid att ha vuxna som lyssnar på dig, stöttar dig och vägleder dig. Vi vill att du ska känna dig trygg hos oss och att du får möjligheten att växa/utvecklas utifrån just ditt önskemål och behov.